Op deze pagina zal ik zo nu en dan foto's plaatsen van miniaturen die ik gemaakt heb, o.a. een aantal aquarellen.  Verder zijn hier een paar artikelen over mijn miniaturen te zien die zijn verschenen in poppenhuistijdschriften.
                     

 
Aquarellen   Publicaties
                       

 

 

                                                     Aquarellen

Hieronder een aantal aquarellen waarvan de meeste nog geen plekje hebben gekregen in mijn huis.  Het leuke aan aquarelleren vind ik dat je zo direkt en redelijk snel kunt werken.  Ook het feit dat je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld olieverf, bijna niet kunt corrigeren spreekt mij wel aan.  Helaas krijg ik de foto's niet allemaal even scherp.

 

 

 

       

           Winterlandschap met knotwilgen,    

            5 x 3,3 cm

 

 

 

 

        

           Hollands landschap met sneeuw,     

            4,5 x 3,9 cm

 

 

 

 

     

             Polderlandschap met molen,

           5,2 x 3,7 cm

           

 

                                                                                          

                                                                            

 

 

Portretten van een vroeg 18e eeuwse man en vrouw. Het portret van de vrouw hangt in de eetkamer.   Het portret van de man komt waarschijnlijk in de studeerkamer of bibliotheek te hangen.  Ik hou wel van dat beetje naïeve, bijna als een cartoon geschilderde plattelands stijltje waarin (vooral  het portret van de man) geschilderd is.  De meeste mensen hadden natuurlijk ook geen Rembrandt of Vermeer aan de muur hangen!

 

(terug naar boven)

                                                     Publicaties

In verschillende tijdschriften zijn artikelen verschenen over mijn miniaturen.  U kunt de artikelen aanklikken en daarna zover vergroten dat het artikel leesbaar wordt.  Dit doet u door met uw muis op de foto naar de hoek rechtsonder te gaan en op het pijltjessymbool dat dan verschijnt te klikken. 

                                                                             

                                                                                                         

In mei 2005 is er een artikel over mijn poppenhuis gepubliceerd in het Spaanse poppenhuistijdschrift 'Miniaturas'  ( nr 94).

Hoewel ik van de plannen op de hoogte was,  kwam de publicatie toch als een volledige verrassing voor mij.  Te meer daar ik volop bezig was voor het artikel nieuwe en andere foto's te maken dan die op deze website staan.    Op de volgende foto's is het artikel te zien, in feite is het alleen maar een kopie van deze website vertaald in het Spaans.  U kunt onderstaande foto's beide aanklikken en in het groot bekijken.

 

 

 

 

Omdat ik de tweede prijs heb gewonnen in de wedstrijd "Kleine Fantasieën in Grote Verpakkingen", is er een artikel over mijn KLM-kist in het aug./sept. 2005 nr. van het tijdschrift Poppenhuizen & Miniaturen verschenen.

U kunt beide foto's hieronder aanklikken waarna deze vergroot weergegeven zullen worden.

 

 

 

Naar aanleiding van de studiebeurs voor de Guild School 2007 die ik van de IGMA gekregen heb, is er in februari 2007 een artikel verschenen in Dolls House Nederland (nr 27).  Door de plaatjes hieronder aan te klikken worden ze heel groot weergegeven en is het artikel te lezen. 

 

 

In september 2007 werd mijn verslag van mijn week op de Guild School in Castine gepubliceerd in Dolls House Nederland (nr. 34).   Klik op de plaatjes hieronder om het artikel te lezen.

 

 

(terug naar boven)

 Home   

◘ Menu  

◘ Poppenhuis 1

 Poppenhuis 2

◘ Kijkkastjes

◘ Workshops  

◘ English Pages  

◘ Weblog