De badkamer is te vinden op de zolderverdieping van het pand.   Door de schuine kap is het een lastige ruimte om in te delen.  Toch bevindt er zich nu een wastafel, bad en toilet in de ruimte.  

 

Het is moeilijk om een mooi bad en toilet te vinden in miniatuur, maar de badkamer kitjes van Chrysnbon zijn vrij goed.  
Ik heb de plastic onderdelen met autolak gespoten waardoor het plastic er veel realistischer uit gaat zien.  Er zijn wel meerdere lagen verf nodig om dit te bereiken.   

Ik ben geen fan van de plastic kranen, maar ik zal het ermee moeten doen totdat ik betere gevonden heb, liefst een badkraan met een douche eraan vast.    

 

De mooie keramische badkamertegels vond ik vele jaren geleden, rond 2005.  Ik weet niet meer waar ik de tegels gekocht heb, misschien bij Tiny Ceramics, maar ik weet het niet zeker.  De buitenkant van het bad verfde ik in een bijpassende kleur,  dit keer gebruikte geen autolak maar een matte verf.   

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Het toilet en de wastafel aan de andere kant van de badkamer kwamen uit hetzelfde kitje als het bad en werden ook gespoten met autolak.  Ook voor de wastafel hoop ik mooiere kranen te vinden en de pijp van de stortbak naar de wc vervang ik misschien nog, die is wel erg glimmend.   

De vloertegels schilderde ik eerst op dun karton, waarna ik er vierkanten van knipte en deze op een kartonnen ondervloer lijmde.  


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Het badgordijn maakte ik van een katoenen William Morris stofje en voerde het met groene zijde.   De stang voor het badgordijn maakte ik van een messing staaf.  

 

De badmat was mijn eerste weefsel op mijn zelfgemaakte weefgetouw.  De zijkanten zijn niet erg netjes, dat is aardig lastig met weven!  

De groene sandalen werden door Patrizia Santi gemaakt. 

 

 

 

 

 

         

 

 Home   

◘ Menu  

◘ Poppenhuis 1

 Poppenhuis 2

◘ Kijkkastjes

◘ Workshops  

◘ English Pages  

◘ Weblog  

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren